Powershell Exchange – MailboxStatistics

List dine mailbox på din Exchange server med denne kommando. Igennem dette får du oplysningen om hver mailbox der er oprettet og hvor mange elementer hver mailbox indeholder, samt hvilken opbevaringsgrænse der er sat på hver mailbox.

Get-MailboxStatistics

 

Sådan en liste kan ses på flere måde og med andre informationen, da man måske ikke er så interesseret i antal elementer. Man er meget mere interesseret i hvor stor hver mailbox er, så man ved hvem der er skal sparkes til for serveren ikke bliver overfyldt. Formatere din liste til en mere brugbar liste med dette format, hvor du ser Brugernavn, Totalt pladsforbrug og Antal elementer.

Get-MailboxStatistics | ft DisplayName,TotalItemSize,ItemCount

 

Det kan være voldsomt at skulle igennem alles mailbox størrelser når de står angivet i bytes og ikke i MB eller GB. I stedet for kan du ændre listen til MB med dette filter. Først i MB og i den næste er det i GB angivelser.

Get-MailboxStatistics | where {$_.ObjectClass –eq “Mailbox”} | ft DisplayName,@{label=”Total Size (MB)”;expression={$_.TotalItemSize.Value.ToMB()}},ItemCount,@{label=”Storage Limit”;expression={$_.StorageLimitStatus}} -auto
Get-MailboxStatistics | where {$_.ObjectClass –eq “Mailbox”} | Sort-Object TotalItemSize –Descending | ft DisplayName,@{label=”Total Size (GB)”;expression={$_.TotalItemSize.Value.ToGB()}},ItemCount,@{label=”Storage Limit”;expression={$_.StorageLimitStatus}} -auto

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *