Raspberry Pi, RaspBMC

 RaspBMC

D. 3/2 2013 kom den endelige version af RaspBMC på gade. Sam Nazarko frigav den på http://www.raspbmc.com og det var en version der klart kan anbefales til alle der gerne vil køre et lille XMBC setup på deres Raspberry Pi.

Hos mig har jeg fornylig afviklede det på en af de første udgaver af Raspberry PI, dem med 256MB ram. Når der tilføjes codec, som licenserne købt fra Raspberry.org. Det gøres ved indtastning i systemet, ja så afspiller den meget fint alle de video man har lagt ind.
Sågar hvis man ønsker at spole frem eller tilbage i filmene mener jeg dette virker efter hensigten og ikke som i beta versionerne, hvor der var et par lacks her og der eller mange lacks.

Setup af RaspBMC:

Hvordan var det nu lige man fik RaspBMC over på sin Raspberry Pi?
Efter disse 11 punkter skulle du være kørende, det skulle ikke tage mere end 10 – 30 min for et færdig system.

 • På din computer
 1. Gå til raspbmc.com
 2. Under download, henter du Sam Nazarko’s downloader.
 3. Sæt dit SD-kort i computeren
 4. Start hans downloader
 5. Vælge dit SD-kort
 6. Tryk start.
 • Efter dette er fuldført
 1. Sæt SD-kortet i Pi’en
 2. Start den op og husk netadgang inden du tænder
 3. Den vil køre en setup igennem med lidt opsætning og opdatering
 4. Du skal guide den, hvis det er nødvendigt ellers køre det lige igennem
 5. Nu skulle dit system være kørende og er klart til brug.

NFS, deling af indhold fra NAS:

Det kan klart anbefales du laver “NFS sharing” fra dit

netværksdrev og igennem NFS deler dine medier. Dette gør at RaspBMC kan kikke lidt anderledes ind i biblioteket, streamingen skulle også køre dejligt flydende, da der bliver sparet lidt i headeren på hver netværkspakke.

Herhjemme har jeg prøvet den op imod en Synology DiskStation og i første omgang virkede det ikke, den kunne se alle NFS, men kunne ikke komme ind i mapperne. Efter noget tid kom jeg frem til at det er en indstilling man ikke kan røre ved fra Synology’s UI, men kun kan ændre fra en SSH terminal.

Der er lidt forskellige indgangsvinkler til dette alt efter hvilken NAS man bruger. Men XBMC har lavet en WIKI omkring dette emne og den skulle gerne gælder til Synology og QNAP.
http://wiki.xbmc.org/index.php?title=NFS#NFS_sharing_from_commercial_NAS_systems_such_as_Synology_or_%E2%80%8BQNAP

Essensen i dette er der findes en fil på synologyen herunder /etc/ og den hedder “exports”. Denne skal ændres efter du har lavet de NFS share du ønsker på din NAS, hvilket du gør med VI editoren.

/etc/exports

I den er hvert share sat op og her skal der ændres fra “insecure_locks” til “insecure”. Når dette er ændret på din NAS, så vil dine NFS shares køre uden der er noget bøvl 🙂
Den korte version er et NFS share med værdien insecure_locks holder sig til de kendte porte fra 0 til 1024, hvor et NFS share med insecure har alle porte at lege med. Derfor skulle dine linjer gerne ligne noget allá dette.

SSH_VI_exports

Jeg har ikke undersøgt om det er XBMC der har lavet noget specielt med NFS eller om det er Synology der ikke har læst standarden.
Dog har jeg sendt en mail til Synology, om det måske var en ide at gøre det muligt at ændre dette fra UI i stedet for man skal have fat en terminal til sin boks.

Tidligere omkring Pi’en:

Indlæg Raspberry Pi.

Indlæg Raspberry Pi, forsat.

Indlæg Raspberry Pi som AirPrint Server.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *